Sun World Newsletter

Scientific Studies

Reducerea stresului şi protecţia neuronală de la o plantă antică

Reducerea stresului şi protecţia neuronală de la o plantă antică

18.10.2013

Efecte protectoare puternice asupra sistemului nervos! Stresul, toxinele din mediul înconjurător și nutriția deficitară au un impact negativ asupra sistemului nostru nervos. Studiile stiintifice sustin abilitatea ashwagandha nu numai pentru a diminua stresul, dar si de a proteja celulele nervoase împotriva efectelor nocive ale stilului de viata modern.

Concret, administrarea orală de ashwgandha timp de cinci zile sugerează efecte de reducere a anxietatii similare cu cele obținute cu lorazepam, medicament antianxios, și efecte antidepresive similare cu cele ale imipraminei, medicament antidepresiv. Cercetatorii cred ca această constatare sprijina utilizarea clinică a ashwagandha ca agent anti – stres.

Printr-un alt studiu, cercetătorii au remarcat faptul că ashwagandha contribuie la regenerarea semnificativă a axonilor si dendritelor celulelor nervoase. În plus , extractul de ashwagandha sprijină şi reconstrucţia sinapselor, conexiunile prin care celulele nervoase comunică cu alte celule. S-a ajuns la concluzia că extractul de ashwagandha ajută la reconstrucţia reţelei sistemului nervos, ceea ce face din aceasta un potenţial tratament pentru boli neurodegenerative, cum ar fi Alzheimer.

Într-un studiu recent, extractul de ashwagandha a inversat toți parametrii de degenerare nervoasa de tip Parkinson. Un studiu anterior a arătat că extractul de ashwagandha inhibă acetilcolinesteraza, o enzimă responsabilă pentru descompunerea unui neurotransmitator esential (acetilcolină).

Concluzie

Stresul cronic afectează profund, atât organismul, cât şi mintea noastră. Multe boli degenerative, precum şi îmbătrânirea prematură, sunt asociate cu tensiunea nervoasă cronică. Este mare nevoie de strategii de prevenţie sigure şi eficiente pentru a combate ravagiile produse de stres asupra sistemului nostru nervos.