Sun World Newsletter

Scientific Studies

RESVERATROL

RESVERATROL

18.12.2013

La animale, resveratrolul a dovedit efecte terapeutice neobişnuit de puternice. În anul 2003, un biolog american, dr. David Sinclair, a descoperit că administrarea de resveratrol prelungeşte viaţă insectelor cu până la 54%. Apoi, în 2006, un grup de cercetători italieni au demonstrat că anumiţi peşti hrăniţi cu suplimente de resveratrol trăiesc în medie cu 30% mai mult şi sunt mai rezistenţi la efort .

Despre resveratrol s-a scris  mult în ultimii ani, datorită efectului sau puternic antioxidant.

Obiceiul de a bea vin roşu, care este o sursă naturală de resveratrol, stă la baza explicaţiei medicale a “Paradoxului francez”, adică a faptului că francezii sunt oamenii cu cel mai sănătos sistem cardio-vascular din lume, deşi consumă alimente bogate în grăsimi.

Printre beneficii se numără:

  • Protejează sitemul cardiovascular – resveratrolul, prin acţiunea să puternic antioxidantă, previne întărirea şi îngroşarea vaselor de sânge, reglează fluxul sanguin şi previne agregarea plachetara.
  • Consumul cronic de alcool provoacă steatoză hepatică (ficatul gras),  cu complicaţii severe, inclusiv ciroză şi fibroză ficatului. Există indicii că  resveratrolul ar putea ameliora aceste afecţiuni hepatice şi în mod cert previne apariţia lor la cei cu risc crescut.
  • Este considerat cel mai puternic antioxidant cunoscut până acum, de patru – cinci ori mai puternic decât betacarotenul, de 50 de ori mai puternic decât vitamina E şi de 20 de ori mai puternic decât vitamina C.

Procor Forte conţine 15 mg de resveratrol, contribuind astfel, alături de celelate componente ( coenzima Q10, magneziu şi vitamina B6) la protecţia sistemului cardiovascular.

Liverol Plus, care conţine de asemenea resveratrol ameliorează funţia hepatică, având ca efect protector celular, câşi coleretic (de stimulare a producţiei de bilă)