Sun World Newsletter

Scientific Studies

Rolul antioxidanților în infertilitate

Rolul antioxidanților în infertilitate

15.09.2016

Ce este N-Acetil Cisteina(NAC)?

N-Acetil Cisteina este un derivat al aminoacidului cisteină cu rol antioxidant și citoprotector (protejează celulele) pentru organism. NAC se utilizează cu succes în tratamentul multor afecțiuni datorită rolului pe care îl are în refacerea rezervei de glutation, cel mai important antioxidant din corpul uman. Consumul cu regularitate de NAC menține în organism un nivel optim al glutationului, astfel este împiedicată accelerarea stresului oxidativ (creșterea prea rapidă a numărului de radicali liberi din organism în raport cu antioxidanții).

Ce este Glutationul (GSH)?

Glutationul este cel mai abundent antioxidant natural din corpul uman și se găsește în toate celulele acestuia. Printre numeroasele beneficii ale glutationului se regăsesc: reducerea stresului oxidativ, stimularea sistemul imunitar, hepatoprotector, dermatoprotector, antitumoral, antiinflamator. Stresul oxidativ se datorează unei serii de factori de mediu, obezitate, subnutriție (inclusiv o calitate nutrițională scăzută a alimentației), fumat, alcool, etc., de aceea suplimentarea cu GSH este benefică.

De ce este NAC importantă pentru infertilitate?

Femeile cu probleme de fertilitate sunt supuse unei stări ce poate fi asociată cu stresul oxidativ. De altfel, stresul oxidativ, având legătură cu maturarea, dar și îmbătrânirea celulelor, este strâns legat de întregul proces al fertilității, de la prima menstră până după menopauză.

Atunci când radicalii liberi sunt predominanți în celulele organismului, sunt afectate inclusiv ovocitele și lichidul folicular. Astfel se produc o serie de modificari negative care duc la scăderea calității ovocitului, dar și la o compoziție deficitară a lichidului folicular. Prin administrarea de NAC se reface cantitatea de glutation, protejând astfel celulele de acțiunea radicalilor liberi și îmbunătățind notabil calitatea lor.

Antioxidanții sunt importanți inclusiv în primele zile după concepere, protejând celulele viitorului copil, prevenind pierderea sarcinii.

De ce NAC din MYO-SUN®PLUS este necesar?

Conform studiilor medicale, la femeile infertile nivelul de GSH este redus. Administrarea de N-Acetil Cisteină crește cantitatea de glutation de la nivel folicular, iar ovocitele sunt protejate de efectele nocive ale radicalilor liberi. NAC are un rol important în calitatea și implicit maturarea corectă a ovocitelor, dar și în restaurarea compoziției normale a lichidului folicular.

MYO-SUN®PLUS

ACUM MAI BUN, PENTRU TOATE FEMEILE  30+

 

Compoziţie:

2 g de Mio-inozitol

556mcg Quatrefolic® echivalent la 300 mcg folat

10 mcg vitamina D3

200 mg N-Acetilcisteină

Mod de utilizare:

1 plic de două ori /zi (dimineaţa şi seara) minim 3 luni sau până la apariția sarcinii sau efectelor dorite.