Sun World Newsletter

Scientific Studies

Rozmarinul – mai mult decât un simplu condiment

Rozmarinul – mai mult decât un simplu condiment

11.03.2016

Rozmarinul, cunoscut şi sub numele de Rosmarinus officinalis, este foarte popular în regiunea mediteraneană ca plantă aromatică, având multiple utilizări culinare. Dar, rozmarinul a fost folosit pe scară largă încă din cele mai vechi timpuri şi pentru o varietate de alte scopuri, datorită beneficiilor sale importante pentru sănătate. Astăzi, multe preparate medicinale conţin ulei de rozmarin, deoarece are diverse beneficii, bine documentate, pentru multiple afecţiuni.

De exemplu, uleiul de rozmarin este adesea folosit pentru indigestie, reducerea crampelor şi durerilor abdominale, în constipație și balonare. Uleiul esenţial de rozmarin este, de asemenea, folosit pentru a ameliora simptomele de dispepsie. Mai mult decât atât, cercetările au arătat că uleiul esenţial de rozmarin este benefic pentru detoxifierea ficatului și, de asemenea, ajută la reglarea producerii și eliberării de bilă, care este o parte esențială a procesului digestiv. De asemenea, stimulează fluxul de sânge și îmbunătățește circulația, ceea ce este benefic pentru absorbţia substanţelor nutritive din alimente. Frunzele de rozmarin sunt adesea adăugate la preparatele din carne, deoarece este deosebit de util în digestia cărnii, în special cea de miel, de vită și de porc.

BILECLAR este o asociere unică de terpene obţinute din surse naturale (ulei de Rozmarin, ulei de Mentă), foarte bine tolerate, fără reacţii adverse, care s-a dovedit că sunt foarte utile pentru cei cu probleme biliare (dureri biliare cauzate de un colecist leneş, microlitiază biliară sau nisip la fiere, balonare şi senzaţie de greaţă după mese, gust amar în gură, etc). În toate aceste cazuri BILECLAR, administrat cu 30 de minute înainte de masă, produce efecte benefice, astfel:

  • Diminuează durerile şi spasmele colecistului
  • Contribuie la eliminarea nisipului biliar
  • Normalizează compoziţia bilei, scăzând cantitatea de colesterol
  • Ajută la scăderea dimensiunilor microcalculilor biliari