Sun World Newsletter

Scientific Studies

Saccharomyces cerevisiae soluția inovativă și eficientă în Sindromul de Intestin Iritabil

Saccharomyces cerevisiae soluția inovativă și eficientă în Sindromul de Intestin Iritabil

10.11.2016

Ce este Sindromului de Intestin Iritabil?

Este probabil cea mai frecventă tulburare nonorganică a funcției intestinale, care apare de obicei la adolescenți sau la adulții tineri. Aproximativ 20% din populație este afectată de acest sindrom.

Ce simptome prezintă?

Simptomele Sindromului de Intestin Iritabil sunt prezente cel puțin o zi pe săptămâna, în ultimele trei luni și constau în: dureri abdominale, modificarea tranzitului intestinal, cu modificarea frecvenței sau a consistenței scaunelor, balonare persistentă și flatulență.

Care sunt cauzele?

Cauzele exacte ale apariției acestui sindrom nu sunt cunoscute. Una dintre teorii spune că semnalele dintre creier și intestine sunt cumva întrerupte și aceasta lipsă de comunicare poate cauza contracții anormale ale muschiilor intestinali ce duc la crampe, durere și fluctuații ale timpului/vitezei în care se realizează digestia și tranzitul. Alte cauze pot fi bineînțeles și dieta necorespunzătoare și stresul psihoemoțional prelungit.

Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3856  este o drojdie, ce reduce durerea abdominală, are  efect anti-inflamator la nivelul mucoasei intestinale, ajută la modularea florei intestinale.

Mai multe studii la nivel European, au demontrat faptul că Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3856 este bine tolerată de pacienți, reduce durerea și disconfortul abdominal fără a modifica scaunele și crește calitatea vieții pacinților diagnosticați cu Sindromului de Intestin Iritabil.

Cunoscând acţiunile benefice ale Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3856  asupra dureilor și crampelor abdominale şi în special asupra  simptomatologiei Sindromului de Intestin Iritabil puteţi să optaţi pentru Bio-Sun IBS ce conţine Saccharomyces cerevisiae CNCM I-3856.