Sun World Newsletter

Scientific Studies

Sănătate şi energie prin picolinatul de crom

Sănătate şi energie prin picolinatul de crom

16.12.2013

Cercetări ştiinţifice derulate în Statele Unite ale Americii, au arătat faptul că 90% din oameni au un aport de crom cu mult sub necesarul zilnic de 50-200 mcg. 80% din cantitatea de crom ingerat se pierde în tubul digestiv. Această problema se poate rezolva prin folosirea picolinatului de crom, formă biologic activă. Picolinatul de crom scade nivelul LDL colesterolului din sânge şi creşte nivelul HDL (lipoproteinar cu densitate mare), ceea ce are că rezultat scăderea depunerii de colesterol pe pereţii arteriali şi deci a riscului de boli cardiovasculare. Cromul intervine în metabolismul proteinelor, lipidelor şi al glucidelor. Cercetările efectuate pe modele celulare, au demonstrat că aportul insuficient de crom încetineşte dezvoltarea organismului, contribuie la scurtarea duratei de viaţă şi favorizează instalarea impotenţei. În schimb, consumul unor suplimente naturale cu conţinut de crom a condus la rezultate remarcabile.

În lipsa cromului, insulină nu e capabilă să participe la metabolismul glucidic. Cromul este deci util şi diabeticilor, în special în fazele incipiente ale bolii, dar nu poate substitui insulină sau antidiabeticele orale. Deoarece participa la metabolismul glucozei, intensifica efectul insulinei, reglementează distribuţia internă a energiei, stabilizează concentraţia glucozei sangvine, facilitează asimilarea aminoacizilor, accelerează metabolismul proteinelor şi intensifica majoritatea proceselor metabolice, cromul sporeşte capacitatea de muncă şi de auto-regenerare a organismului.

Faptul că picolinatul de crom ajută la scăderea în greutate fără a avea efecte secundare dăunătoare este un lucru dovedit ştiinţific. Alături de un regim alimentar corespunzitor şi puţină mişcare, preparatele cu crom pot contribui la atingerea greutăţii ideale şi păstrarea acesteia.

Din portofoliul SUN WAVE PHARMA, putem menţiona două produse care conţin picolinat de crom: VITALIN PLUS pentru ameliorarea tulburărilor din neuropatii şi REVISAN FORTE – combinaţie unică de minerale şi vitamine pentru energizarea minţii şi a trupului.