Sun World Newsletter

Scientific Studies

Semintele de dovleac – Sanatatea prostatei

Semintele de dovleac – Sanatatea prostatei

24.06.2016

Semintele de dovleac au fost indelung pretuite ca un important aliment natural pentru sănătatea bărbaților. Aceasta în parte datorită înaltului lor conținut de zinc, care este important pentru sănătatea prostatei (unde se găsește cea mai mare concentrație din corp), și de asemenea pentru că extractele și uleiurile din semințe de dovleac ar putea juca un rol în tratarea hiperplaziei prostatice beningne (HPB sau prostata marită). Cercetările sugerează că atât semințele de dovleac, cât și uleiul din semințele de dovleac, ar putea fi deosebit de binefăcătoare în sprijinirea sănătații prostatei.

Magneziul sănătos pentru inimă

Un sfert de cană de semințe de dovleac conține aproape jumătate din cantitatea zilnică recomandată de magneziu, care participă la o largă gamă de funcții fiziologice vitale și importante, inclusiv crearea de ATP (adenozin trifosfat, moleculele energetice ale corpului), sinteza ARN și ADN, pomparea sângelui de către inimă, formarea adecvată a oaselor și dinților, relaxarea vaselor de sânge, și funcționarea adecvată a colonului.

Zinc pentru suport imunitar

Semințele de dovleac sunt o bogată sursă de Zinc (14 g conțin 1 mg din acest binefacator mineral), care este important pentru imunitate, creșterea și diviziunea celulară, somn, bună dispoziție, simțurile gustului și mirosului, sănătatea ochilor și a pielii, regularizarea insulinei și funcția sexuală masculină.

Grasimi omega 3 vegetale

Nucile și semințele crude, inclusiv cele de dovleac, sunt unele dintre cele mai bune surse vegetale de omega-3.