Sun World Newsletter

Scientific Studies

Serenoa repens

Serenoa repens

20.02.2014

Utilizarea Serenoa repens datează de secole, încă de pe vremea civilizatiilor pre-mayașe, care foloseau fructele pentru hrană, dar și în scop medicinal, ca expectorante și antiseptice. Abia în vremurile noastre, botaniștii americani au remarcat  la aceasta efectul tonic și afrodiziac.

Având în vedere potențialul medical al Serenoa repens, numeroase studii și cercetări științifice au fost realizate. Un extract de hexani din fructele palmierului s-a descoperit a avea proprietăți anti androgenice care împreună cu efectul tonic duce la o mai bună funcționare a prostatei.

Studiile au arătat că: 

•Are un efect puternic în tratamentul HBP. 

•Comisia germană de sănătate a aprobat utilizarea extractului în tratamentul HBP și al vezicii urinare iritabile. 

•Serenoa repens în combinație cu semințele de dovleac(Cucurbita pepo), Prunus africana, Urtica dioica  și Harpagophytum procumbens au un efect pozitiv asupra HBP.

Tratamentul de minim 3 luni cu extract de Serenoa repens se dovedește deosebit de eficient în adenomul de prostată (formele ușoară și moderată), conform unui studiu realizat în 7 instituții medicale din țara noastră, pe durata de 2 ani, publicat în Revista Urologia Internationalis. S-a demonstrat că o capsulă pe zi de extract de Serenoa repens îmbunătățește semnificativ calitatea vieții  bărbaților de peste 50 de ani cu această afecţiune cronică.

A fost demonstrat de altfel și faptul că doza eficace în tratamentul HBP este de 320 mg pe zi.

Seren Complex este tratamentul natural, sigur și eficient pentru tratarea hipertrofiei benigne de prostată cât și a prostatitelor.

Produsul Seren Complex conține 160 de mg de extract de Serenoa repens pe capsulă și în plus extracte de Curcubita pepo, Taraxacum officinale, Arctostaphylos uva-ursi și Juniperus communis. A se administra 2 capsule pe zi, timp de 3-6 luni în cazul HBP.