Sun World Newsletter

Scientific Studies

stresul asociat afectiunilor respiratorii

stresul asociat afectiunilor respiratorii

02.08.2016

Principalele afecțiuni sunt asociate stresului, ceea ce demonstrează faptul că tensiunea psihică provoacă atât stări emoționale negative, dar și exacerbarea majorității afecțiunilor cronice și inflamatorii ale organismului.

Studiile de specialitate au descoperit liste întregi de tulburări cauzate sau favorizate de stres, printre care se numară și afecțiunile respiratorii, obezitatea, bolile inimii, diabetul, problemele gastrointestinale.

Răspunsul organismului la stres este o reacție fiziologică și apare atunci când simțim că pierdem controlul asupra stărilor noastre.

Persoanele care experimentează stările de stres în mod frecvent sunt predispuse dezvoltării afecțiunilor induse de acesta.

Atunci când ne confruntam cu o amenințare percepută clar, fizică sau psihologică (teama de a ne sufoca), organismul nostru începe să producă hormoni ai stresului, precum adrenalina si cortizolul.

Conform studiilor desfașurate în ultimii ani, 42% dintre persoanele cu BPOC suferă de depresie și 50% dintre persoanele cu BPOC suferă de anxietate.

Persoanele depresive și anxioase răspund mult mai greu la tratament, iar rata de spitalizare a acestora este mult mai mare.

Produsul Stresclin Respi, oferit de Compania Sun Wave Pharma, reprezintă o alegere sigură în combaterea stresului indus de bolile respiratorii, reducând anxietatea, fără să interfere cu centri respiratori.

Stresclin Respi are în compoziție extracte standardizate din plante, putând fi astfel administrat in siguranță.