Sun World Newsletter

Scientific Studies

TOAMNA ŞI AFECŢIUNILE EI….Afecţiunile reumatismale

TOAMNA ŞI AFECŢIUNILE EI….Afecţiunile reumatismale

08.09.2014

Câteva dintre bolile care se răspândesc la începutul toamnei datorită fluctuaţiilor de temperatură, umiditate şi presiune atmosferică sunt: răceala sau gripa comună, bronşita şi astmul bronşic, ulcer, atac de cord, bolile reumatice, obezitatea.

Reumatismul, agravat de vremea rece şi cum putem ameliora durerile provocate de această afecţiune?

Artrita este una dintre formele cele mai comune de reumatism care se manifestă în sezonul rece. Expunerea la temperaturi scăzute cauzează creşterea sensibilităţii şi dureri articulare. Simptomele cele mai frecvente de reumatism includ durere, inflamare şi rigiditate. Bolile reumatice sunt mai răspândite în rândul bătrânilor, însă şi tinerii se pot confrunta cu astfel de probleme.

Artroza este o altă formă de reumatism, care se localizează în special în articulaţiile coloanei vertebrale, în şolduri, genunchi şi în articulaţiile de la nivelul degetelor. Bolnavii de reumatism trebuie să evite expunerea la frig şi umezeală. Băile calde, acupunctura, antiinflamatoarele şi analgezicele reprezintă măsuri utile în ameliorarea simptomelor acestei afecţiuni. Medicina tradiţională indiană Ayurveda acordă o importantă deosebită afecţiunilor articulare în general şi formelor de artrită în special. Tratatele ayurvedice descriu detaliat atât modalităţile de diagnosticare şi de diferenţiere, cât şi remedii naturale  elaborate .

Efectele acestor plante asupra unor boli specifice ale toamnei sînt recunoscute azi de medicina modernă. Redescoperite de medici şi terapeuţi, plantele medicinalel îşi arată puterea lor de reală vindecare. 

O parte din plantele ayurvedice folosite pentru tratarea acestor afecţiuni au fost reunite în compoziţia produsului Reumabloc . Prin efectul sau antioxidant, produsul Reumabloc este un remediu natural ce contribuie la îmbunătăţirea circulaţiei sângelui în general, cât şi la nivelul articulaţiilor. Efectul imediat este de înlăturarea durerilor şi a inflamatiilor articulare, redarea mobilităţii membrelor şi stoparea procesului degenerativ.

Una dintre plantele utilizate în prepararea acestui produs este Boswelia Serrata, cunoscută că fiind un puternic remediu antiinflamator şi antiseptic ce acţionează direct asupra inflamaţiei articulare, cauza directă a durerii. Se foloseşte cu succes în cazul afecţiunilor reumatismale inflamatorii, a artrozei, artritelor. Boswelia acţionează prin dizolvarea depozitelor de produşi reziduali, efectul fiind atât de puternic încât reuşeşte să dizolve chiar şi formaţiunile de genul calculilor.
Zingiber officinalis – ghimbirul reduce starea inflamatorie a ţesutului articular, hrănindu-l şi ameliorând astfel durerea. Ghimbirul acţionează şi la nivelul aparatului circulator şi îmbunătăţeşte circulaţia sângelui graţie efectului vaso-dilatator.
Withania somniferă – Ashwaganda este o plantă sacră în India, considerată atât de medicina tradiţională, cât şi de cercetători, că fiind fiind deosebit de valoroasă datorită efectelor tonice, revigorante, de combatere a inflamaţiilor şi durerii, un remediu natural puternic şi sigur în sprijinul persoanelor afectate. Vitex negundo – Nirgundi are de asemenea acţiuni şi efecte de remediere a inflamaţiilor, mai ales la nivelul articulaţiilor. 

Reumabloc capsule cât şi Reumabloc gel  ajută astfel la redobândirea şi menţinerea stării de sănătate a articulaţiilor, îmbunătăţeşte mobilitatea articulară, remediind disconfortul provocat de starea de anchilozare specifică artritelor.