Sun World Newsletter

Scientific Studies

Trebuie să avem în vedere, efectele adverse ale medicaţiei de sinteză!

Trebuie să avem în vedere, efectele adverse ale medicaţiei de sinteză!

09.12.2014

La copil medicamentele ocupă un loc important în ceea ce priveşte afectarea hepatică în intoxicaţiile acute, mai puţin implicate fiind substanţele industriale.

Afectarea hepato-toxică poate fi determinată de un număr mare de substanţe chimice sau biologice.

Sunt identificate peste 900 de medicamente ce pot afecta ficatul. Afectarea hepatică poate fi singura manifestare clinică la acţiunea medicamentului respectiv sau poate fi însoţită şi de afectarea altor organe – ca de exemplu rinichiul – sau de manifestări sistemice.

Se apreciază că 5-10% dintre hepatitele acute sunt produse de medicamente. Prevalenţa lor nu se cunoaşte cu exactitate deoarece sunt diagnosticate cu dificultate şi frecvent tardiv.

 

Motivul pentru care cele mai multe medicamente au fost scoase din uzul uman este declanşarea leziunilor hepatice.

Ficatul este organul care se ocupă cu detoxifierea organismului. Acesta are rolul de a filtra şi detoxifia în medie doi litri de sânge pe minut. Suprasolicitarea acestuia prin acumularea toxinelor atât din alimentaţie cât şi din tratamentele cu medicaţia de sinteză poate afecta funcţia hepatică ce are deasemenea, pe lângă rolul de detoxifiere, rol însemnat în digestie, în coagularea sângelui, în sinteza fermenţilor, precum şi în echilibrului acido-bazic, în metabolismului hormonal, în celui glucidic, lipidic şi proteic.

În concluzie, protejarea funcţiei hepatice în aceste condiţii şi nu numai are o importanţă deosebită pentru menţinerea sănătăţii întregului organism. 

Hepaid Juniorprin cele opt extracte naturale standardizate are acţiune dovedită de protejare a ficatului împotiva hepato-toxinelor (medicamente, virusurile hepatitice, chimioterapie, radioterapie etc). Acesta acţionează eficient în îmbunătăţirea funcţiei hepatice şi refacerea parenchimului hepatic la copiii cu astfel de afecţiuni (hepatită acută sau cronică, tratamente cu medicamente hepato-toxice)

Are  un rol important în creşterea acţiunii de detoxifiere prin activarea enzimelor hepatice, ameliorează simptomele legate de disfuncţii ale ficatului cum ar fi: icterul, hepatomegalia, scăderea apetitului, anorexie, oboseală, facilitează eliminarea rapidă a metaboliţilor toxici, calmând durerile abdominale și favorizează evacuarea gazelor intestinale.