Sun World Newsletter

Scientific Studies

Uleiul de usturoi (Allium sativum)

Uleiul de usturoi (Allium sativum)

22.08.2014

De-a lungul istoriei în Orientul Mijlociu, Asia de Est şi Nepal, usturoiul a fost utilizat pentru a trata bronşita, hipertensiunea, tuberculoza, tulburările hepatice, dizenteria, colicile, viermii intestinali, reumatismul, diabetul şi febra. Rivlin a găsit interesant faptul că mai multe culturi din istorie, care nu au fost niciodată în contact una cu alta, au avut concluzii similare în ceea ce priveşte beneficiile terapeutice ale usturoiului.

Potrivit Bibliotecii Naţionale de Medicină, parte din NIH (Naţional Institutes of Health), din SUA, usturoiul este utilizat pe scară largă pentru mai multe condiţii legate de sistemul cardiovascular, inclusiv ateroscleroza , nivelul ridicat de colesterol, infarctul miocardic , boala coronariană şi hipertensiunea arterială.

Trisulfură de dialil, o componentă a uleiului de usturoi, ajută la protejarea inimii în timpul intervenţiei chirurgicale cardiace şi după un atac de cord, au constatat cercetătorii de la Universitatea de Medicină Emory. Într-un alt studiu, oamenii de ştiinţă au descoperit că uleiul de usturoi poate ajuta la protejarea pacienţilor cu diabet împotriva cardiomiopatiei.

Cercetătorii de la Universitatea din Ankara au analizat efectele suplimentării cu extract de usturoi asupra profilului lipidic din sânge la pacienţii cu colesterolul ridicat. Studiul lor a fost publicat în Journal of Nutritional Biochemistry. Cercetătorii au concluzionat „… suplimentarea cu extract de usturoi îmbunătăţeşte profilul lipidic din sânge, întăreşte potenţialul antioxidant sanguin, şi provoacă o reducere semnificativă a tensiunii arteriale sistolice şi diastolice. De asemenea, conduce la o scădere a nivelului de produs de oxidare în probele de sânge , ceea ce demonstrează reacţii de oxidare reduse în organism. „Cu alte cuvinte, suplimentele de extract de usturoi au redus nivelul ridicat de colesterol, şi, de asemenea, tensiunea arterial, la pacienţii cu hipertensiune.

Uleiul de usturoi este o componentă a Omegavert Plus, alături de uleiul de peşte şi uleiul din seminţe de rodie.

Omegavert Plus este soluţia optimă de prevenire a bolilor cardiovasculare la pacienţii tineri.

Omegavert Plus este, de asemenea, cea mai bună alternativă pentru pacienţii cu hipercolesterolemie şi hipertrigliceridemie, care nu pot lua statine.