Sun World Newsletter

Scientific Studies

Valeriana

Valeriana

25.08.2016

Valeriana este bine cunoscută pentru calitățile sale sedative și capacitatea sa de a relaxa atat sistemul nervos central cat și musculatura netedă. A fost folosită ca “somnifer” timp de sute de ani. Peste 120 de componente chimice se găsesc în valeriană și, deși o planta foarte complexă, nu s-au găsit efecte secundare, la o utilizare moderată.

Este calmantă, cu efect sedativ, și practic nu creează dependență. Este un tratament valoros pentru insomnie, efectul sedativ datorindu-se valepotriatilor și acidului izovalerianic.

O serie de studii a demonstrat că extractul de valeriană poate reduce semnificativ timpul necesar pentru a adormi, fara a schimba etapele normale ale somnului.

Dupa administrarea extractului de valeriana, dimineata, te trezesti odihnit si cu mintea limpede. Este un relaxant blând și un ajutor eficient pentru somn.

Milioane de oameni au probleme cu somnul. Dar, ajutoarele de somn pe bază de plante pot fi la fel de eficace ca și sedativele puternice.

Extractul de valeriană este componenta principală din Dormolin Forte si, alaturi de hamei, face ca acest produs sa fie un ajutor de nepretuit pentru un somn natural.