Sun World Newsletter

Scientific Studies

VERITABILA ASPIRINĂ VEGETALĂ

VERITABILA ASPIRINĂ VEGETALĂ

17.02.2016

Uleiul esenţial de wintergreen, o veritabilă aspirină vegetală.

Uleiul esenţial de wintergreen este compus în proporţie de 99% din salicilat de metil, având aceleaşi proprietăţi ca şi aspirina. Acest compus natural special face din uleiul esenţial de salcie de Himalaya un ulei foarte apreciat în recuperare şi medicină sportivă.

Este deja recunoscut mirosul specific întâlnit în cremele speciale pentru sportivi. Cu precădere folosit în compoziţiile destinate sportivilor atât înainte de efort pentru încălzirea şi pregătirea muşchilor cât şi după acesta pentru eliminarea durerilor, contracturilor şi a acidului lactic acumulat în muşchi în timpul efortului, dar uleiul esenţial de salcie de Himalaya nu este destinat doar lor.

Beneficiile pentru sănătate ale uleiului esential de wintergreen pot  fi atribuite proprietăților sale de analgezic, calmant, antireumatic, antiartritic.
Uleiul de wintergreen este renumit  și este extrem de popular în rândul persoanelor care suferă de reumatism, artrită, gută și dureri articulare sau osoase. Salicilatul de metil și gaultherilena sunt cele două componente principale ale acestui ulei esențial iar salicilatul face parte integrantă din aproape fiecare balsam antiartritic și analgezic destinat durerilor musculare şi articulare.

Analgezia  este una dintre cele mai importante proprietăți pentru care este cunoscut în întreaga lume. Atunci când este aplicat pe zona afectată, acest ulei este ușor absorbit prin piele iar prezența salicilatului de metil induce un efect anestezic asupra nervilor. De asemenea, crește circulația fluxului sangvin și induce căldură în zona afectată.

Uleiul  esential de wintergreen „luptă” cu reumatismul şi artrita în două moduri. În primul rând, atunci când este aplicat extern, pătrunde cu ușurință în piele, muşchi şi ţesuturi şi stimulează circulaţia sângelui în acea zonă. Aceast mecanism, în afară de a produce căldură în zona afectată, ajută la fluidizarea  fluxului  sangvin şi astfel toxinele, cum ar fi acidul uric nu se mai acumulează în acel loc. În al doilea rând, deși uleiul  este absorbit prin piele, aceasta ajunge în cele din urmă în fluxul sanguin,  acționând ca un diuretic. Aceasta accelerează eliminarea toxinelor ca acid uric din organism prin urinare. Eliminarea excesului de apă, grăsimi și săruri prin urină ajută la pierdea în greutate, care reduce, de asemenea, efectele bolilor reumatice.

 

Toate aceste beneficii le puteţi regăsii în Reumabloc gel