Sun World Newsletter

Scientific Studies

Vitamina K2 este un nutrient atat de necesar

Vitamina K2 este un nutrient atat de necesar

23.12.2015

Vitamina K2 este un nutrient necesar organismului, care joacă o mare varietate de roluri în corpul uman.

Vitamina K este o substanta  liposolubila care apare in mod natural sub formă de vitamina K1 (filochinona) si vitamina K2 (menachinonă).

 

Surse de vitamina K2

 
Vitamina K2 este produsă în principal de bacterii intestinale sau prin conversia din vitamina K1. Cele două mecanisme de producție nu oferă însă suficiente cantități de vitamina K2 pentru o sănătate optimă. Avem nevoie de suplimente cu  vitamina K2 în dieta noastră pentru  a ne menține sănătoși. Vitamina K2 se gaseste in principal in carne, galbenus de ou, ficat, unt, cașcaval, brânză moale și natto (aliment japonez tradițional).
În ciuda faptului că sunt multe surse alimentare de vitamina K2, este necesară suplimentarea pentru a ajuta organismul în optimizarea sănătății.

Deficitul  de vitamina K2 poate avea efecte negative asupra organismului. Un deficit de vitamina K2 poate provoca dezechilibre, functiile ​​dependente de K2 fiind împiedicate. Acest lucru poate duce la boli cum ar fi ateroscleroza, diabetul, boala Chron și boli de rinichi. Probleme dentare pot fi, de asemenea, cauzate de deficiente de K2. Se consideră că femeile în vârstă și copiii nou născuți sunt in mod special expusi la risc de deficit K2.

 
Beneficiile administrarii de vitamina K2

 
Vitamina K2 este o vitamina versatila care are multe funcții din care cea mai importanta  este implicarea sa în coagularea sângelui. Este necesar pentru coagularea normală a sângelui, pentru a preveni sângerarea excesivă.

 
K2 poate fi de asemenea benefica  pentru sanatatea inimii si sanatatea oaselor.

 
Studiile au aratat ca vitamina K2 ar putea fi benefica in prevenirea bolilor de inima ,menachinona K2MK7 având efect de prevenire a rigidizării arterelor cauzată de înaintarea în vârstă. Mai mult, este posibil ca vitamina K2 sa poata împiedica progresia aterosclerozei, care este un factor important în bolile de inima.

 
Vitamina K2 poate juca un rol important în formarea oaselor și în intreținere. Osteocalcina este a doua proteina  osoasa  ca abundenta   găsita în oase și dinți. Vitamina K2 este necesara  pentru a activa osteocalcina, astfel încât acesta sa se poate lega de calciu. Acest lucru arata cat de importanta este  vitamina K2  pentru dezvoltarea oaselor si dintilor si, de asemenea,  pentru a le mentine  sanatoase.

 

Toate aceste beneficii le puteti regasii in produsul Bonium Maxx,care ajuta la oprirea procesului de pierdere a masei osoase, crescand densitatea osoasa si reducand riscul de fracturi non-vertebrale si calcifierea arteriala, avand un profil farmacodinamic  favorabil.

 

Fiecare comprimat de Bonium Maxx conţine:

IngredientCantitate%VNR
Calciu (din coajă de ou)437,5 mg55
Vitamina K245 mcg60
Vitamina D310 mcg200