Sun World Newsletter

Scientific Studies

Vitamina K2 și vitamina D3, o asociere necesară pentru oase sănătoase

Vitamina K2 și vitamina D3, o asociere necesară pentru oase sănătoase

18.08.2016

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) arată că osteoporoza afectează peste 200 de milioane de oameni pe glob.

Osteocalcinul este proteina ce asigură o bună absorbție a calciului în oase. Acesta se găsește în organism în două forme: forma activă, ce fixează calciu în oase și forma inactivă, care așteaptă să fie activată. Activarea osteocalcinului este condiționată de prezența vitaminei K2 dar și de vitamina D3. De aceea, asocierea celor două vitamine este benefică.

S-a constatat că, la ora actuală, populaţia suferă de o deficienţă de vitamina K2, vitamină ce se găseşte în brânză, iaurt, legume cu frunze verzi, dar cel mai bogat aliment in vitamina K2 fiind cerealele natto.

Deficienta de vitamina K2, care persistă pe termen lung, duce la pierderea calciului şi la distrugerea calităţii oaselor. Conduce, de asemenea, la depuneri de calciu pe artere si organe (de exemplu rinichi).

Cui se recomandă administrarea de Vitamina K2 naturală şi D3?

Copiilor la pubertate, în perioada de creştere, deoarece aceştia au un metabolism osos mult mai accelerat decat adulţii.

În perioada pubertăţii şi a adolescenţei ţesuturile osoase cresc şi se dezvoltă mult mai intens. După ce se obţine masa osoasă maximă, la finalul primilor 20 de ani ai vieţii, o vreme aceasta se menţine în platou, apoi începe să apară treptat, cu vârsta, pierderea osoasă. Probabilitatea de apariţie a osteoporozei în cursul vieţii este strâns legată de cantitatea de ţesut osos format înainte de vârsta de 30 ani. De aici şi ideea că masa osoasă de bună calitate achiziţionată în prima parte a vieţii determină reducerea riscului de osteoporoză în a doua parte a vieţii.

Persoanelor predispuse la demineralizări osoase în special femeilor la premenopauză şi menopauză.

Asociat tratamentului iniţiat al persoanelor cu osteomalacie, osteoporoză, traumatisme osoase, pentru o utilizare eficientă a calciului în organism.

Toate aceste beneficii le puteţi regăsi în produsul Bonium Maxx.

Compoziţie: Fiecare comprimat de Bonium Maxx conţine:

 

IngredientCantitate%VNR*
Calciu (din coajă de ou)437,5 mg55
Vitamina K245 mcg60
Vitamina D310 mcg200

Bonium Maxx-475x300