Sun World Newsletter

Scientific Studies

Vitaminele Prenatale Ideale

Vitaminele Prenatale Ideale

02.02.2016

In România este în general acceptată ideea ca acidul folic trebuie suplimentat la femeile gravide, doar că pentru a-și exercita funcția vitaminică în organism, acidul folic este supus unor etape succesive și complexe de biotransformare în folați.

Trebuie să fim conștienți că nivelurile scăzute de acid folic duc la creșterea riscului:
• Greutate redusă la naștere
• Naștere prematură
• Defecte de tub neural – spina bifida
• Avort spontan

Quatrefolic® – a 4-a Generație de folat

Văzând rolul crucial al acidului folic, trebuie să fim conștienți că 50% dintre femei nu pot converti și deci nici folosi acidul folic. Soluția ideală este suplimentarea directă cu forma activă a folatului: Quatrefolic®.

Femosun este un concept unic de vitamine și minerale destinat femeilor însărcinate, femeilor înainte de concepție și nu în ultimul rând femeilor care alăptează.

Femosun conține cea mai nouă formă de acid folic – Quatrefolic® – a 4-a generație de folat, cu absorbție și eficiență crescute și fier liposomal în locul formelor obișnuite de fier – fără gust metalic, fără tulburări gastrointestinale.

Femosun se administrează doar o dată pe zi, nu are efecte adverse, nu dă poftă de mâncare și nu îngrașă.

Stiați că 10% din nou-născuți au sub greutatea normală? Iar 3% din ei se nasc cu malformații?

Ei bine, una din cauze este că peste 95% din femeile gravide prezintă un anumit nivel de deficit de folat, care este forma activă în organism a binecunoscutului acid folic.

Folații se regăsesc într-o multitudine de alimente, cu o cantitate mai mare în vegetale (termenul folat deriva din latina-folium).
La sfârșitul anilor 1990, cercetătorii americani au realizat că în ciuda disponibilității folaților din alimente, un număr mare din populație prezenta un anumit deficit, implementând astfel un program de suplimentare.