Una dintre cele mai frecvente cauze de solicitare a consultului ORL din perioada verii este constituită de către durerea de ureche.

Otita externă este o inflamație a urechii ce determină durere intensă, inițial discontinuă, ulterior devenind continuă și cu intensificări pe parcursul nopții și la atingere; durerea se poate extinde și la zonele din jurul urechii.

Cele mai frecvente simptome ale otitei externe sunt, pe lângă durere, înfundarea urechii, scăderea de auz și apariția de secreții.

Principalii factori favorizanți ai apariției otitelor externe sunt:

  • Spălatul în ureche cu săpun sau șampon,
  • Înotul cu capul sub apă și orice sport acvatic,
  • Utilizarea bețișoarelor din bumbac.

Umezeala din conductul auditiv permite invazia bacteriilor și ciupercilor, ceea ce duce la înfundarea acestuia cu dop de cerumen și foarte curând la apariția otitei. De aceea, trebuie să administrăm un tratament corect – de acesta depinde evoluția otitei.

Soluția vine din partea Companiei Sun Wave Pharma, prin intermediul produsului OticSun – lansat anul acesta. OticSun are în compoziție uleiuri din plante, cunoscute pentru efectele terapeutice benefice și este recomandat pentru a preveni și ameliora afecțiunile uzuale ale urechilor. Este recomandat în dureri, infecții, iritații la nivelul urechilor și acumularea de cerumen, având triplă acțiune: antiseptică, antiinflamatoare și antialgică.

Modul de administrare oferă produsului o complianță maximă: 1 puf de 3 ori pe zi.