VITAMINE ȘI NUTRIENȚI RECOMANDAȚI PENTRU FEMEILE ÎNSĂRCINATE
În primul rând, trebuie să menționăm că o dietă sănătoasă este cea mai bună sursă de vitamine și minerale.

Cu toate astea, chiar dacă mănânci ceea ce trebuie, există posibilitatea să apară dezechilibre ale unor nutrienți esențiali. Dacă ești gravidă sau intenționezi să rămâi însărcinată, vitaminele prenatale sunt cele care acoperă aceste lipsuri.

Așa că hai să vedem care sunt acestea.

  1. Suplimentele recomandate în sarcină pot conține mai mult acid folic și fier comparativ cu altele pentru adulți. În sarcină, o importanță majoră o au acidul folic, fierul și DHA-ul. În schimb, cam jumătate din populația globului nu poate metaboliza acidul folic, care se acumulează și are efecte nocive asupra sănătății.

De aceea, QUATREFOLIC este o formă de folat bilogic activ, folatul pe care organismul îl folosește ca atare fără a fi necesară metabolizarea lui.
2. Mai departe aducem în discuție FIERUL.

Fierul ajută la dezvoltarea și creșterea copilului, și, în plus, previne anemia, o condiție în care globulele roșii nu se dezvoltă adecvat împiedicând astfel oxigenarea corectă a țesuturilor.

Preparatele obișnuite cu fier pot provoca reacții la nivel gastro-intestinal: constipație, diaree, gust metalic. Fierul lipozomal este obținut prin nanotehnologie și constă în înglobarea fierului în lipozomi pentru a evita contactul direct cu mucoasa gastro-intestinală. Această tehnică îi conferă fierului lipozomal o biodisponibilitate optimă.

3. DHA este unul dintre actorii principali și joacă un rol important în dezvoltarea optimă a sistemului nervos al fătului și poate preveni retinopatia de prematuritate.

În timpul ultimului trimestru de sarcină, care coincide cu perioada cea mai importantă de dezvoltare neurală și vasculară a fătului, există o creștere a DHA în ficatul și în creierul acestuia. O suplimetare a dietei mamei cu DHA va crește concentrația de DHA din sângele copilului nou-născut.

În încheiere, foarte important de știut este că vitaminele sunt un supliment la alimentația sănătoasă și nu un substitut al acesteia. În plus, în funcție de nevoi, medicul poate recomanda doze suplimentare din anumiți nutrienți.